Fram med flanellen!

Kategori: Adina antecknar

Nu tycker jag det är höst. Därför vill jag plocka fram alla flanellskjortor, baka äppelpaj, gå på skogspromenader, beställa hem nya kläder och lyssna på sjuka mängder med bra musik, för att inte tala om hur jag vill skriva egen musik (gärna på svenska). Peppar lite med en bildbomb från Pinterest.

Her (2013)  Oh chandler. - -rainydaytuneslist via Rookie Magazine http://rookiemag.com/2012/11/friday-playlist-rainy-day-tunes/
Avrundar med att länka Säkert!s album som förvisso har några år på nacken men är precis lika träffsäker för det.
 

Ta mig tillbaks

Kategori: Adina antecknar

Ojoj, nu kom en våg och sköljde över mig med saknad över Orlando. För ganska precis ett år sedan bokade jag och Hanna flyget till Florida och nu har det snart gått ett halvår sedan vi åkte.

Jag saknar allt, hela upplevelsen - hotellrummet, butiken bredvid lobbyn med fruktansvärt ohälsosamma snacks och alldeles för svagt kaffe, Florida-värmen, alla människorns öppenhet. Men framförallt saknar jag hur självständig jag kände mig. Jag älskade hur jag behövde lita på mina egna förmågor och se att jag klarade mig, jag älskade hur väl jag kunde hantera språket, en enorm egoboost helt enkelt. Käre värld, jag vill så gärna tillbaks. Eller ja, iallafall till något engelsk-talande land. Min dröm just nu är att flytta till London, just för att jag tror att kulturen skulle passa mig fenomenalt, men jag är öppen för andra ställen också.

Jag vet inte. Samtidigt som jag trivs bra med min siatuation nu, det går bra att bo hemma och idén av att söka jobb och fixa körkort, så vill jag mycket mer. Jag vill se världen och utmana mig själv att se vad jag klarar av. För seriöst, skillnaden på hur jag fungerade i miljön i USA och hur jag agerar här hemma är enorm. Och så vill vi ju inte ha det.

Jag önskar jag kunde lägga upp lite bilder från resan, men de ligger undangömda på någon hårddisk, så det får duga med en bild på mig när Hanna och jag åkte färja till Disney World. Tack för den här gången.

 

det sitter i detaljerna

Kategori: Allmänt

hej, jag hade gjort ett otroligt fint inlägg om skolstarten men råkade backa och eftersom den här appen suger sparades det inte i något arkiv. så kort sammanfattning på det fina inlägget: Att börja i skolan igen är enormt ledsamt och ångestframkallande, vår gamla klass ska slås ihop med en ny (som tydligen är kaos), för att göra allt roligare köpte jag saker (fabulösa saker hade jag beskrivit det som till och med!) och jag håller på att förbereda för min (eventuellt) sista första skoldag på vääääldigt länge. så! och så var det lite bilder på det.

Ny fabulös väska

Nya drömmiga höstskor

Ny fabulös klänning (den är glittrig också)

Morgondagens skolpackning.
det var allt! MVH en MYCKET irriterad Anna.



Och så kom hösten

Kategori: Adina antecknar


I torsdags mötte Anna upp mig efter jobbet. Vi mjukstartade med lite fika och småprat och begav
oss därefter mot en av mina absoluta favoritplatser, vilket råkar vara skogen i vårat bostadsområde. 

Anna berättade att hon sedan länge haft höstcravings, och mina kom så fort värmeböljan försvann.
Dagen till ära hade vi hade dragit på oss våra höstigaste koftor (givetvis i grön kulör).

Finns det något finare en hösten ens? Min absoluta favoritårstid! Jag ser verkligen
fram emot att uppleva den fullt ut i år, nu när jag inte har någon skola att återvända till. 

Innan vi begav oss in i skogen satte vi oss på en fager bänk och såg oss mätta på den
underbara utsikten. Där på bänken hade vi också ett bra samtal om livet och framtiden och så. 

Den här kvinnan alltså, vilken klok och underbar person hon är. Mums.

Jag njöt av naturen, tydligen så mycket att det behövdes en vilopaus bland stenar, kottar och barr.

...Som gärna ville följa med mig hem.

Hejsan lille insekt. 

En riktigt bra dag med en riktikt bra person helt enkelt. 5 av 5 toasters!
 

Konsten att dränka tankar

Kategori: Anna antecknar

Händig söndag

Kategori: Allmänt

min för och eftermiddag har spenderats i vår ladugård, i ett litet skrymsle med en gammal arbetsbänk och diverse högar vertyg, skrot och rammel. Jag har nämligen haft en vision av att hänga upp vindspel i vår trädgård, och varför köpa när en kan göra själv? Pappa hjälpte mej hitta olika metallrör och såga till dem, sedan borrade jag hål för snören och satte ihop allt. jag bestämde mej för att göra två. En med ljusa metallrör som jag fäste i en gammal träbit och en med lite grövre kopparrör som jag fäste i en metallring.


ha en bra söndag!

Trollharen

Kategori: Allmänt

Ikväll åkte jag och mina föräldrar till havet för att äta fisk och glo på horisonten. vi åt på ett ställe som heter Trollharen, inte så fancy men hemskt god fiskbuffe! sedan gick vi bland de små sommarstugorna ner till en liten strand. För mej som är uppvuxen där det bara finns sjöar är havet ganska exotiskt, även fast vi är i Sverige. Otroligt fint, fast jag föredrar nog berg och skog.








I hope we come out with a fail-safe plot to piss off the dumb few that forgave us.

Kategori: Allmänt

jag har funderat mycket på det här med vänner den senaste tiden. Hur en klickar med vissa och vissa tål en inte att vara runt. Jag har aldrig förr riktigt insett att jag inte måste umgås med vänner som jag inte längre tycker om eller helt enkelt aldrig kom så bra överens med. jag har alltid nöjt mej med de människor som råkat komma in i mitt liv. Men jag börjar inse att jag har all makt i världen att själv avgöra vilka jag vill lägga min energi på.

Jag var på en fest igår, och helt plötsligt slog det mej att "shit, jag har snart funnits på den här jorden i arton år och det finns väldigt få personer i mina vännerkretsar som jag faktiskt tycker är intressanta.".
livet går fort och borde inte jag fylla min vardag med människor som gör den bättre och inte sämre?
jag är så glad att jag träffade de underbara personer som går i min klass, de har fått mej att inse att alla vänskaper inte är desamma. Förr har det aldrig känts som att mina vänner förstod mej och jag kanske aldrig förstod dem (detta gäller såklart inte dej Adina, du brukade vara den enda som förstod mej), jag trodde det vi hade var så bra som det någonsin blir. Men jag inser mer och mer att det handlar om att hitta de personer som får det att kännas lätt och inte krystat. Jag antar att det är svårt att hitta sånna personer när en är uppväxt i en liten byhåla och har känt samma personer hela livet, isch. Men jag är värd att ha riktiga vänner, jag ska aldrig behöva nöja mej bara för att jag inte tror att det finns något mer här i världen. Det finns så många jag aldrig träffat och så mycket jag aldrig upplevt. Jag längtar intensivt efter alla lärdomar och upptäckter den här världen kan erbjuda.