Jun. 22, 2014

Kategori: Allmänt

I slappandets tider kan det vara skönt att sätta upp små mål för sommaren, det tycker åtminstone jag.
1. jag ska bada (ute dårå ;))
2. åka på festival (Drar till Bråvalla på torsdag!)
3. gå på fest för första gången sen jag pratade med mina föräldrar i våras
4. spela kubb med mina efterlängtade klasskompisar
5. Äta bär!
7. läsa böcker om kärlek, äventyr och att leva
6. åka bil och lyssna på överjordiskt musik♥

I övrigt vill jag bara hitta mej själv. Det har varit en urkass vår/sommar och jag känner att jag måste lösa lite grejer för att i överhuvudtaget klara hösten. Jag vill hitta nån lösning för mitt boende, eftersom att jag verkligen inte står ut med min mamma just nu. Sen vore det skönt att bara hitta saker som gör mej lycklig igen för i nuläget känns inget riktigt spännande.
Men vad vill du få ut av den här sommaren?




förändringens tider

Kategori: Allmänt

det slog mej hur allt förändras. på loppet av bara nån vecka har så otroligt mycket förändras, det har hänt både bra och dåliga saker.

Jag åkte till Italien och fick uppleva en ny kultur. Vi var tvungna att avliva vår underbar hund Tilda, det är tomt här hemma nu. Vi skaffade två grisar. En som jag kände tog självmord, och det är tydligen flera andra ungdomar som har dött av olika anledningar ungefär runt samma tid. Vi renoverar vår brygdstuga här hemma. Vi ska måla om och fixa till vårt TV-rum. kompisar har hittat kärlek. Adina har tagit studenten.

Ja, det är mycket som förändras på kort tid nu. Vanligtvis smyger sej förändringar på en och märks inte förens allt redan är annorlunda. Den här gången märker jag hur det händer, antagligen för att allt sker så dramatiskt och fort, hur ett nytt kapitel i livet byggs upp. För en sak är säker, när allt är över kommer jag inte vara samma person som innan.




uppdatering

Kategori: Allmänt

inspirerades av alla blommor under min springtur och bestämde mej för att piffa upp huset lite.

spring, som om det var din enda frälsning

Kategori: Allmänt


hej hej, så nu är det sommarlov. ska väl passa på att njuta, men som vanligt blir jag bara rastlös. kan bero på att jag är fast hemma (där det knappt finns folk och inga bussförbindelser) medans mina föräldrar jobbar vilket leder till total ensamhet och oförmåga att åka någonstans. tyvärr blir det alltid såhär på sommaren, till folk som bor centralt: NJUT AV LYXEN NI INTE VET ATT NI HAR.
men snart är det körkortsdags, tack o lov!

hur fördriver en tiden i en sån här situation då? :
kollar bloggar
städar
och slutligen sticker ut och springer.

det var allt, hörs!

Jag kände en som tröttnade på livet och sa farväl

Kategori: Anna antecknar

Döden är inte något som vanligtivs skrämmer eller bekymrar mej, men på sistonde har jag haft ovanligt mycket kontakt med den. Visst, den skrämmer mej inte nu heller, men jag har insett att det läskiga är att bli lämnad kvar. Att vara medveten om någons totala frånvaro, att det inte längre är en möjlighet att ses igen, inte på denna jord.
 
Jag tänker på allt jag ser och upplever och hur han aldrig kommer uppleva eller se något igen. För mej innebär döden att kroppen och själen skiljs åt. Hans kropp kommer aldrig att uppleva den här sommaren, hans kropp kommer inte få hålla om dem han älskar och hans kropp kommer aldrig gå ut gymnasiet. Vad hans själ beträffar hoppas jag att han hittar ro bortom allt mörker som avslutade hans liv.
Vissa stör sej på att vi minns de döda som mycket bättre personer än de kanske var, jag tycker det är fint. Det visar att det är trots allt det goda som berör oss mest, det är det som vill dröja sej kvar efter döden. 

Förr

Kategori: Anna antecknar

Det är läskigt att tänka på att desto äldre vi blir, desto mer förstörs vi. Vi blir bara allt vanare att följa samhällets normer och att bli tillsagda hur vi ska tänka. Inte konstigt att vi tappar vår fantasi, och med den försvinner också förmågan att tänka sig in och förstå saker vi inte känner till. 
Vi skulle må bra av att bryta tankemönster. Jag tror vi måste tänka dumt för att göra det. För allt det vettiga är sånt vi är vana vid. Det är nog så att det krävs lite galenhet för att bli fri. 

Her heart was a secret garden, and the walls were very high

Kategori: Anna antecknar

Där är bra att minnas. Att minnas de stunder som kändes magiska, som kändes värdefulla, som kändes mänskliga. Av sådana stunder bildas det kryphål, titthål och dörrar genom de enorma murarna runt mitt allt för mjuka hjärta. 
.