tio saker

Kategori: Adina antecknar

Tio saker jag är tacksam över:

1. Alla bär och frukter på vår gård: körsbär, rödvinbär, rabarber, äpplen, krusbär
2. Min halvdana men högt älskade vinylspelare som spelar mig till sömns om nätterna
3. Att våren och värmen är fullkomligt närvarande
4. Människors komplexitet och likheter: passion, instinkt, kroppsspråk, kroppens oändliga funktioner (bara en sådan sak som ögonbryn eller fingelnaglar är för mig fascinerande)
5. Den som uppfann te
6. Konst: musik, dikter, tavlor, atkitektur, dans, känslor, uttryck, kreativitet
7. Det faktum att gräset är gröna små strån som växer ur marken och kittlar en om fötterna när man trampar på det
8. Att kunna ta några steg tillbaka och få perspektiv på situationer
9. Människor som vågar ifrågasätta normer
10. Katter

Vad det gäller barret på skallen

Kategori: Adina antecknar

Det här med hår är ju så himla spännande. Att en ny frisyr kan göra så mycket skillnad, ge en nytt självförtroende och näst intill en ny identitet. Jag vet inte, jag har så länge jag kan minnas tyckt att det varit så himla roligt att göra drastiska förändringar i håret. Det är nog rebellen i mig som fastnat för idén av att bli någon ny med något så simpelt som en sax. Och blir det tokigt så är det ju faktiskt bara hår, det växer ut igen.

Efter studenten och balen har jag magnifika hårplaner. Barret ska av igen, denna gång i en rak page har jag tänkt, och luggen har jag planerat ska få växa ut igen. Dessutom tror jag jag vill bli lite blondare, det blir roligare så har jag märkt. Det känns som att man lyser. 

  .Shoulder-length hair

Saker att göra

Kategori: Anna antecknar

Helt vanlig vardagskväll, du sitter hemma, livet leker MEN plötsligt är den där, den stora rastlösheten. 
Vad ska jag göra?
Här kommer en hyfsat spontan "att göra"-lista:
Kör lite hemmaspa med egengjorda ansiktsmasker, det kanske inte gör mega mycket men det ger huden en liten boost och, kom igen, det känns megalyxigt! 
Sök tutorials på youtube inom valfritt ämne, förslagsvis en speciell sminkning, men om smink inte är din grej varför inte utöka dina kunskaper i trädgårdsarbete, ett nytt språk eller instrument?
Kolla in dessa sköningar!
Tänk över varför vi exsisterar på denna jord och andra valfria filosofiska funderingar som poppar upp
 
Ha det bra!

I see fire inside the mountain

Kategori: Adina antecknar

Jag har verkligen saknat att blogga märker jag, det brukar bli så när man är hemma och ledig... Vi får se om det håller i sig. Förmodligen inte.

Det blev hur som helst varken något köp eller någon städning igår för min del. Efter att jag och pappa varit på Erikshjälpen, tomhänta båda två, så tog jag cykeln hem medan fadern min åkte iväg på annat håll. Det var först när jag kom hem och såg att det "bara" var tio grader ute som jag insåg att jag hade feber - jag svettades som en tok trots en tunn och öppen jeansjacka, dessutom hade jag varit så himla borta i huvudet när jag gick runt på Erikshjälpen. Hur som helst, den där energin som jag hade räknat med tidigare försvann lika plötsligt som den kom och resten av dagen varvade jag mellan att läsa Sagan om ringen och spela Sims (gjorde en sim-Patch från Hush Hush, bara en sån sak).

Nuu har jag iallafall ätit frukost och ska masa mig upp för att få ordning på rummet. Sen vid fem tar jag bussen till Bollnäs för där vankas grillning med fina tjejer. Låter som en bra torsdag, det här.

Tavelramar och Billy Joel

Kategori: Adina antecknar

För min del har det varit en intensiv påskhelg med nackspärr, feber och (tack och lov) megafint umgänge. Jag och Anna har njutit av den världsvackra naturen i hennes hemtrakter, ett gäng klasskompisar och jag har haft tjejmiddag med badtunnebadande och marshmallowgrillande, Amalia och jag drog igår till Gävle för lite casual shopping och imorgon ska jag iväg och grilla med fina tjejer. Fullt upp hela tiden, därför var det mer än behövligt att ta en vilodag såhär mitt i veckan. Planerna är att åka till Erikshjälpen med pappa, städa rummet, lapa sol och helt enkelt låta våren ladda mina batterier. 

Igår handlade jag tre vinylsinglar samt Sagan om ringen och Sagan om de två tornen. Var dessutom inne i en idyllisk vintagebutik där jag hittade Billy Joels The Stranger, tyvärr tog de inte kort och jag var utan kontanter så det blev inget köp, men man kan ju inte få allt här i världen. Jag kompenserar med att lyssna på albumet på Spotify istället. Om inte annat får jag väl tillsfredsställa shoppingbegäret idag, tänkte köpa ramar till några fina teckningar Anna målat åt mig men hoppas även att jag hittat något annat fint att pynta rummet med,

Nu ska jag börja fixa mig så jag är klar tills Erikshjälpen öppnar. Ha en überfin onsdag nu!

Long time no seen

Kategori: Anna antecknar

Hej! Här var det dött. Bloggen har inte direkt varit en prioritet nu i vår-flänget, men eftersom jag har påsklov passar jag på att ge en statusuppdatering!
 
Framöver har jag:
Påsk med heeela familjen
Ett utbyte till Italien att se fram emot
Massa nationella prov och kursprov
eventuella biobesök och äventyr
 
Det här med utbytet är något jag skrev upp mej på i höstas. Det går ut på att några elever från vår skola ska åka till antingen Belgien, Italien eller Spanien, utbytet heter hearts och är kultur och konst inriktat. Jag är med i Italien-gänget och vi åker vecka 19!! ihhhh så snart! Nästa vår/vinter ska elever från de andra skolorna i utbytet komma och hälsa på oss här i Sverige. 
Känslorna skiftar! Det känns sjukt nervigt, tänk om jag inte kommer överens med min värdfamilj eller om utbytet i allmänhet suger? Men samtidigt är detta en otrolig möjlighet och även om jag är nervös tror jag inte att det kommer bli några egentliga problem.
Det ska bli så kul att vara med om det här äventyret, det känns extra speciellt att få bo med en italiensk familj och ta del av deras vardag, det är ju på det viset en kommer riktigt nära deras kultur. Jag kan tänka mej att det blir en del kulturkrockar, spännande!  Min värd har redan hört av sej och hon verkar väldigt trevlig, tack och lov!
Tuscany