I'm so scared of losing you

Kategori: Adina antecknar

När man egentligen borde sova är musiken alltid som bäst, därför kommer här ett handplock fina sessions att lyssna på när dagarna blir lite väl gråa. 
 

Så här är det.

Kategori: Anna antecknar

En trött dag.

Kategori: Anna antecknar

Hej, i skrivande stund sitter jag på skolan och väntar på skjuts. Denna dag har varit så trött! Det var nästan omöjligt att gå upp imorse! Som tur är slutar vi tidigt på onsdagar, och på både måndagen och tisdagen slutade vi tidigt p.g.a. profildagar. Mycket bra vecka. Försöker plåga mej igenom instuderingsfrågor till ett kommande idrottsprov, det går sådär, men det är skönt att slippa göra det hemma. 
Jag tycker det kan vara en stor lättnad att endast göra skolarbete i skolan, jag kan koncentrera mej bättre då och en slipper stressen över att en borde plugga när en kommer hem. Vår skola har så bra arbetsmiljö också så att stanna är ofta helt okej och ibland till och med roligt. 
Nej men, det jag egentligen tänkte göra var att lägga upp lite kloka ord blandat med underbar stil!
Photo
 
 
We were just talking about this very issue today at work. It was such a sad conversation to reflect how ppl of all ages can fall into times or with others to judge.   Holly Golightly - Breakfast at Tiffany's

Oh man is a giddy thing

Kategori: Adina antecknar

 
 

Holy moley, me-oh-my

Kategori: Adina antecknar

Ah. En produktiv dag där jag faktiskt fått lite skolarbete gjort, sådana är hemskt sällsynta ska jag tala om. Pluggade svenska på bussen till skolan (tvååå dagar innan provet, rekord ju!) och nu blev jag precis klar med engelskaläxan som ska lämnas in imorgon. Ska även redigera klart nya produktbilder till UF-företaget så att de är klara tills imorgon. Och trots allt plugg så är jag ändå pigg och glad? Detta flyt kommer jag väl aldrig stöta på igen.

I övrigt har jag sedan förra veckan kommit in i en hemskt fin rutin då jag knäpper av datorn alldeles tidigt, lägger mig i mitt bäcksvarta rum och lyssnar på magisk musik tills jag somnar - innan elva. Blir så glad. Visserligen är jag lika trött på morgonen och fortsätter sova igenom larmen och drar mig alldeles för länge. Men jag orkar med skoldagarna och känner mig gladare. Och sånt är ju himla fint, och viktigt, när man har en köttig vårtermin framför sig. 

Hoppas du haft en härlig måndag och att resten av veckan gör dig väl!

"Hur kan man missuppfatta ett nej?"

Kategori: Adina antecknar

En av de få positiva sakerna med Facebook är att man ibland stöter på feministiska guldkorn bland alla bilder från 9gag. Senast var det Mansnytt jag ramlade över, och nu har jag hittat en blogginlägg där Peter Larsdotter skriver om synen på våldtäktsfall i Sverige som aldrig tycks förbättras. Mycket bra skrivet tycker jag, klicka här för att komma till inlägget.

Ha en fin lördag!

Mansnytt

Kategori: Adina antecknar

Satt precis och scrollade igenom Facebook och stötte på detta intressanta blogginlägg, inlägget kretsar kring ett montage med nyhetsrubriker, inte alls olikt rubriker som man ofta stöter på i verkligheten, där alla artiklar handlar om män. Det var faktiskt sjukt intressant och upprörande att läsa, och man får om möjligt en ännu tydligare bild av förlöjligandet och förnedrandet av kvinnor i media. Läs, är mitt råd till dig.

 

Now is exactly the time

Kategori: Adina antecknar

 
 
 
 

Full av liv

Kategori: Adina antecknar

För några dagen sedan låg jag i min säng och kunde inte sova, jag tror jag hade fått nog av mörket och insikten att nästa termin snart står framför tröskeln. Så där låg jag, klarvaken fast det snart nog skulle bli morgon igen. Och så tittade jag på min minimala julgran med avsmak och tänkte att "nä, nu får våren ta och komma" och så reste jag mig upp, la ner allt julgranspynt i en låda, flyttade granen och julstjärnan till hörnet av rummet och kände hur jag sa hejdå till vintern (fast den inte ens kommit än). Sen den natten har jag börjat vårpeppa bl a genom mina nya spotifylistor vår och peppig musik och tomorrow will be kinderI och med peppen så råkade bloggen ta stryk genom en ny bloggdesign. Den gör mig glad, och det är ju bra.

I övrigt hade jag och Amalia filmkväll igår på kyrkan och spontanfärgade mitt hår och klippte till den alldeles för långa luggen. Så nu har jag sagt hejdå till mitt gingerhår på ett tag och välkomnar nu istället en färg mer lik min egen. Det kommer nog ta ett tag att vänja sig, men det ska jag nog klara.

Tapeter från förr

Kategori: Anna antecknar

Idag gjorde vi något som min mamma har pratat om i säkert över ett halvår. Vi satte äntligen upp de gamla (från 40-talet eller tidigare) tapeterna, som vi hittade på vinden, på playwood skivor som ska dekorera samtliga rum. 
Det känns bra att få in nya härligt färgglada och eleganta mönster inför det nya året, speciellt nu när det är mörkt och snö-fattigt.
 
Två dagar kvar av lovet. Det känns inte speciellt roligt att börja igen. Det känns bara som att jag har jobbiga saker framför mej. Det börjar med ett kommande tandläkarbesök dagen efter vi har börjat igen. Sedan kommer vi ha inlämningar och ett prov som måste bli klart innan höstterminen slutar. Vilket är ca två veckor efter vi börjat igen har jag för mej. Sedan kommer vårterminen med alla underbara nationella prov (notera den sarkastiska undertonen). Seeeen kommer tredje året som säkerligen kommer vara dubbelt så stressig som tvåan och ettan, och efter det så är det slut. Men då kommer istället den skrämmande frågan "vad ska jag göra med mitt liv?". 
EN sak ser jag dock fram emot just nu, det är min beställning från Nelly med smått och gott. Fick ett presentkort på femhundra i julklapp så det hela blev gratis och tack vare generös rea på vissa plagg blev det en del.
Men det väger ändå inte riktigt upp allt det andra, fast en kan ju låtsas. 
 
Här kommer några dåliga mobilbilder på tapeternas magnifika mönster:
 
 

Kön VS. Personlighet

Kategori: Anna antecknar

Ja tycker det är viktigt att komma ihåg att jag får vara intresserad av mode, skönhetsvård, rosa, pärlor och glitter m.m. Bara för att jag brinner för feminism behöver jag inte ge upp saker jag gillar (om jag nu inte gillar patriarkatet, vilket jag med största sannolikhet inte gör eftersom att jag är feminist;))
Det handlar inte om, för mej iallafall, att byta livsstil. Utan att först och främst att byta synsätt och perspektiv. 
Alla ska få vara hur de vill och om det råkar vara efter en stereotyp så är det okej. Så länge en är medveten om att en aldrig ska behöva forma sej efter samhällets syn på kön. Även om det inte går att hjälpa ibland.Om folk inser att intresse beror på personlighet och inte kön. 
Men icket att förglömma är att samhällets könsroller har haft en stor del i att forma den vi är idag. Men det jag vill ha sagt är att alla ska få bli sedda utifrån personlighet och inte kön, även fast dessa könsnormer som finns säkerligen har hjälpt till att forma oss. 
 
Dagens soundtrack: