You know it's going to hurt but I like to think at least things can't get any worse.

Kategori: Anna antecknar

Mitt liv just nu: A boring hell.
Skulle sitta trevligt med lite kul så att jag glömmer bort allt jag ska göra, hur stressigt jag kommer ha det de två närmsta veckorna och hur nervös jag är för en muntlig presentation som jag inte ens behöver göra (??)
Men helgen blir väl som vanligt, dega hemma, försöka få lite arbete gjort och behöva stå ut med min mamma som inte är min favoritperson att umgås med. 
 
uuuurgggh, vill byta liv med någon, några frivilliga??
Slänger väl in lite kläd-inspo som plåster på såren.
Chunky knits and opaque tights.
Carolin Loosen
.
 
Dream watch! A little bit classic menswear, but still modern and sized for a women's wrist.
wooooow. jag är oftast inte så mycket för sparkle sparkle. men denna skulle passa dig såååå bra! perfekt till jul/nyår/tranan/whatever :DSkulle gärna vilja ha till nyår.
cozy and sparkly...great christmas outfit idea
Känns sååå himla rätt med glitter och stickat på vintern!
Bachelorette Party! #sequins
Glitter fungerar också som en utmärkt tröst när man är ledsen. 
floor length sweater. gray knitted dress. killer black heels.
20s fashion
love
.
Har alltid och kommer alltid vara svag för sådant överdramatiskt glittrigt skit som ingen någonsin skulle kunna ha på sej i vardagen.
+

I see better days.

Kategori: Anna antecknar

Idag var en sån innerligt hemsk dag. En sån dag man bara vill radera ur minnet för att kunna glömma hur ruskigt dåligt den fick en att må. Min generella status under hela dagen har varit en zombie på gränsen till gråt. Jag vet inte hur men något bara slog om nån gång påväg till skolan. Har inte ens haft någon matlust idag, då kan jag säga er att något är fel. 
 
Kram från en som hoppas på bättre tider och en magisk formel för att bota dåliga dagar.

I kissed your lips and I tasted blood.

Kategori: Anna antecknar

Halloj!

Idag var det en kille i min klass som frågade om någon var feminist. en aning spydigt och jag vet att han har en "manshatarsyn" på feminism. Jag tänkte svara men jag gjorde det inte. Jag tänkte säga "ja, jag är det. vadå är inte du?!" och om han sa nej tänkte jag säga "så du tycker alltså inte att kvinnor ska få samma rättigheter som män?"
Men jag bara gjorde det inte, jag tänkte "äh jag vill inte behöva argumentera varför jag tycker såhär. Han är säkert en sådan som inte tror på att feminism betyder jämställdhet"
Men va fan sa jag inget för! Jag är ju feminism! och det är absolut inget ofattbart eller udda att vilja ha lite förbannad rättvisa i samhället. Jag ska inte behöva framstå som någon irriterande tjej som jämt ska "bråka" bara för att jag inte håller med om samhällets syn på kvinnor och män.
Samtidigt insåg jag hur feg jag är med att slänga iväg frasen "ja, jag är feminism."
Det är hemskt att jag känner mej rädd inför detta. Men hädanefter när jag överväger att säga något kan jag kolla tillbaka på detta ögonblick och minnas hur frustrerad jag kände mej efteråt. Även om han som frågade hade försökt med något slags förtryck för att inte behöva lyssna är det värt det. För många saker står still på grund av rädslan för att uttrycka sina åsikter.

ha en fin fortsatt måndag.

Jag vet det är tungt vännen, men det är lugnt vännen

Kategori: Adina antecknar


Jag som hade hopp och motivation i hela kroppen igår vaknade imorse med en elak ångest som höll sig kvar under hela dagen. Det var verkligen en sån dag då man skulle kunnat bryta ihop vilken sekund som helst. Som tur är har jag en fantastisk kusin som smsade peppande ord och bjöd på en Daim under kvartsrasten, så himla fint att ha henne på samma skola som mig själv, vilket privilegium. 
 

Hur som helst så tog skoldagen slut, jag läste Alltings början hela bussresan hem och när jag hoppade av gick jag och köpte lite naturgodis på ICA. Dessutom har mamma börjat julpynta hemmet så i mitt fönster befinner sig nu en adventsstjärna. Jag tog fram kameran för att dokumentera lite, det är ju inte varje dag mitt rum ser så välvårdat ut.
Nu ska jag lyssna på musik & läsa eller kolla på serier medan jag äter naturgodis. Och min uppmaning till dig är att släppa all stress och göra något som får dig att slappna av, det är ju kanske vad man behöver mest en måndag som denna.

Jag ser ljuset

Kategori: Adina antecknar

Känslan av lättnad och gråtfärdig lycka när man ser ljuset och känner hoppet i kroppen. Tack och lov!

Det är så himla mycket ångest, hela tiden. Det är så mycket prestationer, så mycket brottning och krig med sig själv. Man är inte bra nog, inte vacker nog, har inte självförtroende nog. 

Men sen ser man helt plötsligt ljuset, världens finaste överraskning. Och man vet att man kan göra så mycket med sitt liv, man är kapabel till så mycket, det finns så många anledningar att ha hopp och tålamod. Det är så hela själen bankar och jublar för den vet att nu lymlar kan jag ta mig någon vart.

Framtiden är inte hopplös, och man kan bli så mycket och vara med om så mycket. Inspirationen kommer komma tillbaks, även om man befinner sig mitt i novembermörkret.

___________ . 
  indeed 

Your faith was strong but you needed proof

Kategori: Anna antecknar

Hallihalloj!
Livet rullar på som vanligt, skolan matar på med "to do's" och i annars önskar jag mej en pojkvän och en egen lägenhet... helst i Göteborg.
Ikväll var jag på Catching fire på bio, otroligt välgjord film! Jag har läst alla böcker så jag visste redan handlingen, som också är otroligt välgjord och intressant, men filmen tog ändå licksom andan ur en. I recommend it highly!
 
Jag älskar hur storyn är så sjukt realistisk genom alla böcker. Jag menar, i andra filmer där en hjälte hyllas framställs hjälten ofta som något slags helgon som alltid slåss för "the right cause". Katniss brydde sej faktiskt inte om att rädda folket från början, bara om att skydda sin familj. I motsatts till en hjälte som alltid är osjälvisk känns Katniss som en mycket mer realistisk hjälte. hon är bara en tonårs flicka som är förbannad på huvudstaden och vill skydda sin familj, hon reagerar som en också. Hon kommer ju också hjälpa folket men det är skönt att det inte är någon film där hjälten alltid sitter inne med de rätta svaren och har en oklanderlig moral, det blir helt enkelt mer relaterbart. 
 
Joråsoatt, snart är det jul, sen är det nyår. Appropå det har jag ett litet presenttips! Ge bort en blandskiva med mottagarens bästa låtar! + några nya rekommendationer för ökad variation. Jag tycker åtminstone att det är en mycket fin gåva att få och ge, personlig, om man nu väljer låtarna med omtanke vill säga. ;)
 
Jag har kommit in i en sån där period vi alla har i våra liv ibland, då man lyssnar på Jeff Buckleys cover av Hallelujah irriterande mycket. Eller är det bara jag som får sånna? Den och Fix you med Coldplay är antagligen de mest känslosamma låtarna jag känner till, så vackra! 
 
Nu ska jag återgå till serie tittande eller eventuellt målande, ha en fin lördagsnatt!

I wanna know, have you ever seen the rain?

Kategori: Adina antecknar

När vintern kommer med sitt mörker är det lätt att känna att allt bara byggs på, att man har massor att göra hela tiden. Speciellt när man kommer hem från skolan och redan då är redo att sova. Men det fungerat ju inte riktigt i praktiken att lägga sig så fort man kommer hem. Den senaste timmen har jag suttit på stengolvet nere i tvättstugan och hackat steatin till vårat UF-företag samtidigt som jag druckit te och kollat på Awkward. Nu ska jag fortsätta hacka stearin, sen ska jag duscha och fixa ännu lite mer med företaget innan jag somnar. 

Hur som helst, imorgon är det fredag och helg. Det hurrar vi för tycker jag! 

I'de be lying if I told you, losing you is something I could handle.

Kategori: Anna antecknar

Matte diagnos, skip bo hos farmor, styrketränign med syrran. Så har min fredag sett ut, so far so god. 
Ikväll blir det tacos och spa med syster, hon ska på finmiddag imorgon så piff är i sin ordning. :)
Mysigt, vilket är den offeciella fredagskänslan enligt mej. Det eller fest.
 
Övriga fredagskänslor idag då? jo, boys boys boys! <3 varsågod.
Du med dina chokladbruna ögon, shit vad jag smälter när du riktar dem mot mina klarblå. Det brun/röda håret och dina vackra händer kan distrahera mej i oroväckande lång tid. Det där leendet du har på läpparna gör mej tokig. Det är nästan inte synligt, lite kaxigt men ändå snällt. Om allt annat inte spelade någon roll skulle jag möta de där chokladbruna ögonen, dra händerna genom det där brun/röda håret och kyssa det där leendet.

You held me captive

Kategori: Adina antecknar

Jag vill glömma dig. Och det gör jag oftast. Oftast ger jag dig inte ens en liten tanke. Oftast känner jag inget behov av att grotta ner mig i det där igen, att det inte finns något att hämta mellan oss längre. Vi har ju knappt pratat på flera år. 

Men ändå. Ändå slår det i bröstet så fort jag ser en bild på dig, eller hör ditt namn. Jag vill inte ha dig, jag kan bara inte komma över dig.

Lussebulle och fransk musik

Kategori: Adina antecknar

Här sitter jag, i sängen, ätandes på säsongens första lussebulle. För en timme sen kom jag hem från Bollnäs där jag och min syster kollat på esteternas musikal. Sen jag kommit hem har jag duschat, kokat te och i detta nu knäppte jag på vinylspelaren som spelar vacker fransk musik.
Efter skolan åt jag, mamma och pappa på stan och därefter strosade vi runt inne på Åhlens för att få tiden att gå. Jag köpte ett nytt anteckningsblock att fylla med fina och fula tankar. Det var dags för ett nytt.
Det var min onsdag, nu är det bara två dagar kvar innan helgen. Heja heja!
 

Tomorrow will be kinder

Kategori: Anna antecknar

Varför får du mej att känna mej som skit? Varför får du mej att känna mej liten och dum? Född följare, född svag, är det verkligen jag?
Nej, jag vet att jag inte är den du ser.
Men du vill inte titta djupare, du bryr dej bara om dej. Så varför bryr jag mej?

Parks and recreation.

Kategori: Bild

 

Fredag, kära fredag

Kategori: Anna antecknar

Hej hej!
Idag är det fredag. Joy!
Halvdag i skolan, sedan drog jag hem och släppte lös lite kreativitet. Efter det har jag bara myyyyst med ljus, parks and rec. och musik! Inga speciella planer för idag, förutom att ta ett bad och bara mysa.
Briljanta Mumford and Sons texter med lite blommor till. <3
Ljusslinga på = mys.
Fint citat, doftljus och en legolas. Fina grejor!
Okej jag bara måste göra ett shout out till mina ny-inköpta innetofflor. De är rosa, mjuka och fluffiga. Med spetsrosetter. Varma och gulliga!
 
Ha en underbar fredag!

Ibland...

Kategori: Anna antecknar

Ibland har man en dålig dag. Ibland har man bara en dålig halvdag. Ibland blir livet piss när man har avslutat en helt vanlig skoldag och plötsligt blir man frustrerad på sig själv och alla andra som existerar. Ibland är man så less att man går raka vägen till sängen och slocknar när man kommer hem och vaknar någon timme senare av att pappa ropar att det är mat. Idag är en sån dag.
 
Anldeningar:
*Jag ska få möjlighet att gör en resa till Italien i vår, men människorna jag ska åka med känns si sådär.
*Människor i allmänhet kan vara sååååå irriterande
*Mej och mina brister
 
Ha en fin kväll!
 
 

Tröttare tider

Kategori: Anna antecknar

Hej hej!
Idag hade vi sovmorgon, mycket behövligt. Vi gick i skolan till fyra vilket är lite tråkigt eftersom det är bäcksvart när man ska åka hem. Meeeen sista lektionen var idrott då vi hade styrketräning, det var riktigt skönt att få svettas som en gris och bli helt slut i kroppen. Det var ett tag sedan märkte jag...
Lovar mej själv gång på gång efter ett härligt träningspass eller en springtur att jag ska göra det oftare, men gör jag det? NEJ. Att det ska vara så trögstartat!
Sen jag kom hem har jag bara slappat framför några avsnitt av Parks and recreation, grym serie, otroligt rolig! Har inte ens tagit av mej träningskläderna eller duschat, jag blir så inaktiv när det är mörkt ute. Jag brukade tycka om det, uppskatta vintern och hösten och tycka att alla som tjatade om hur mycket de vill ha vår eller sommar var knäppa, men nu har jag helt plötsligt blivit en av de där! 
 
Jag saknar min syster. Vi har kommit varandra mycket närmare sen hon fick barn. Det var som att äntligen få den syster jag aldrig haft, Under hela min uppväxt har vi inte pratat speciellt mycket, eller kanske inte ens tyckt om varandra. Men för cirka ett år sedan började vi få kontakt och jag kände äntligen att hon var min syster. Hon ska komma hem till helgen och det är fint att ha det att se fram emot i detta höstmörker.
 
Ha en underbar tisdagskväll! 

De vill lära dig att tvivla på det du tror

Kategori: Adina antecknar

Det är så det bankar och brinner i mig
och jag kan inte hantera det

Nu satsar jag på musiken
Jag kan inte vänta längre

Musik är övernaturligt
jag är 200 % övertygad

Jag är skapad för att skapa
allt jag är vill skrika
och sjunga
och gråta
och skaka

I mitt huvud finns brinnande visioner, toner
så mycket som måste ut

Jag vet att jag vet att jag VET!!!!!!!!!!!!!!! att jag är skapt för musiken
 

Detta var vad jag intensivt klottrade ner i mitt anteckningsblock för några minuter sedan. 2/11-13
Jag kan verkligen inte beskriva det bättre än såhär. Det här är mitt bästa försök att sätta ord på det.

Och för att få alla orkanliknande känslor att leva fullt ut tog jag fram min fina vinylspelare och drog igång Total eclipse of the heart och kände hur hela själen skrek av välbehag. I onsdags rensade pappa nämligen igenom sin massiva kollektion av vinylsinglar och jag och storasyster fick en redig hög var. Så nu finns en liten korg i mitt rum fylld med magiska och konstnärliga låtar att dra fram när man vill explodera.

Till sist vill jag länka Ebbots makalösa tolkning av Dansa på min grav, som han uppträdde med i kvällens Så mycket bättre. Wow, verkligen. Hans skrik och all närvaro i musiken gör mig verkligen mållös. Hatten av.